Arkiv for kategorien ‘Katte’

Maria 1999 – 2011 – del 3 af historien om Maria

tirsdag, 26. juli 2011

Idag har vi aflivet gamle Maria. Hun havde det ikke godt længere, gik og tabte sig og havde utroligt let til diarre. Desværre betød diarreen at hun var begyndt oftere og oftere at skide rundt i huset fordi hun ikke helt kunne nå på bakken. Nogen gange virkede det også som om at hun satte sig foran mig og sked for at jeg skulle se at hun ikke havde det godt. Det var blevet så tydeligt for os alle tre og også for Thomas’ kæreste så beslutnignen var egentlig taget for et par uger siden, det var bare enormt svært at effektuere, selvom hun kunne frustrere os med sit svineri og også havde gjort det i vores seng et par gange.

Hun var ellers blevet mere selskabelig. Hun lagde sig stadig ofte på min hofte, eller hvis det var koldt, så skulle hun ind under dynen og putte sig ind til mig – og det gjorde hun oftere og oftere, både i sengen og i sofaen (dyne eller tæppe gør ingen forskel, bare man kan putte) og hun markerede gerne at der manglede noget når vi sad i sofaen hvis jeg ikke havde en dyne eller et tæppe, idet hun så prøvede at grave sig ind under mine ben. Om det var varme eller tryghed det gik ud på ved jeg ikke helt, men det blev næsten en daglig vane.

Hun var også begyndt at bruge hele huset igen, ikke kun ovenpå, og hun var også begyndt at gå meget mere ud igen og gå længere væk fra huset. Måske hun faktisk har været syg længe men det bare har været svært for os at se og vurdere, netop fordi hun havde fået disse nye vaner også, som har tydet på større trivsel? Det finder vi aldrig ud af.

Maria hviler nu ude i haven som de andre, dog ikke i hækken for der kunne vi ikke længere finde plads til at grave, så hun ligger på den anden side af buskene og ind mod naboens plankeværk.

Sebastian 10.december 2001 – 9. maj 2008

mandag, 6. april 2009

Dette indlæg har været rigtig længe undervejs. Det er næsten et år siden vi sagde farvel til vores dejliger Sebber-mand, men jeg har ikke kunnet skrive om ham før nu.

Sebber2

Sebastian, til daglig kaldet Sebber, Bebber, Basse og en masse andre navne, var en ud af de tre første killinger som blev født af Maria (Kiksen, Kikke) her i huset.

En eftermidag kom jeg hjem fra arbejde, med en træt søn som lige var hentet i børnehaven og et par indkøbsposer. Kom op på første sal og kunne ikke lige finde vore meget gravide hunkat. Hun var ikke i den kasse der var sat frem til hende, og som hun havde puttet i et par dage. Nå poserne blev sat på bordet og så kaldte jeg på hende. Hun kom luskende og jeg kunne med det samme se, at der var noget anderledes. Hun var ikke længere så rund om maven. "hvor har du gjort af dinde unger skat?" spurgte jeg og bukkede mig ned og hilste pænt på hende – uden at tage hende op. Hun gik hen til en af de flyttekasser vi havde pakket ud og stillet med al det køkkenrulle som var blevet brugt til at pakke procelain og glas ind i. Vi havde ikke fået alt på plads efter at vi var flyttet – der manglede stadig lidt skabe for at det sidste kunne komme i orden…

(mere…)

Maria 1999 – ??? del 2

lørdag, 29. december 2007

Sidst sluttede jeg med at Maria havde fået to kuld killinger med kort mellemrum, og at vi havde fået p-piller til hende, og vi springer så ca. et år frem i tiden, nemlig 29. marts 2003, hvor vi igen blev “bedsteforældre til et kuld killinger. Det var bestemt ikke meningen, men hun snød os. (mere…)

Maria 1999 – ????

tirsdag, 4. december 2007

Maria er vores tredje kat. Hun er en ægte hittekat, som blev fundet i vores boligområde af nogle børn, som kom hen til os med hende i armene mens vi sad på en bænk i solen og arrangerede en hyttetur. De havde fundet hende under en busk, hvor hun sad og trykkedede sig, men vidste at de ikke måtte tage hende med hjem, og at vi havde kat, så om ikke vi kunne hjælpe?

(mere…)

Sasha og børneopdragelse

onsdag, 21. november 2007

Sasha var en god barnepige, som jeg også har beskrevet før – se Sasha 1992 – 2002. Men ikke nok med det. Hun kunne også opdrage. Ihvertfald opdragede hun Thomas til den rigtige måde at opføre sig overfor katte.

(mere…)

Trine og plastikposer

søndag, 18. november 2007

Som min kære mand mindede mig om i en kommentar, har jeg glemt en sød historie om vores elskede afdøde kat, Trine.

Trine fik allerede som meget lille killing en mani med at slikke på plastikposer. I starten kun på hanken, men senere udviklede det sig til alle former for plastik, også indpakning, bare det havde samme kvalitet som en solid supermarkedsplastikpose – ikke den knitrende slags.

(mere…)

Mere om Sasha og Trine

fredag, 16. november 2007

Jeg er kommet i tanke om lidt mere om Sasha og Trine som jeg gerne vil dele med jer, og huske selv.

(mere…)

Sasha 1992 – 2002

torsdag, 15. november 2007

Sasha var den anden af vores første to katte – og i starten mest “fars” kat men blev med tiden hele familiens kat.

(mere…)

Trine 1992 – 2006

torsdag, 15. november 2007

Trine var den ene af vores første to katte – og afgjort “mors” kat.

(mere…)