Arkiv for februar 2008

Langt lys på motorvejen

fredag, 22. februar 2008

Sent i aftes kørte vi hjem fra en lille ferie i Sønderjylland, og blev overraskede over, hvor mange der ikke kender færdselsloven i Danmark.

Når man fræser ud ad motorvejen med 130 km. i timen, vil man meget gerne kunne se hvad der gemmer sig i mørket foran, og skal iflg. dansk lov (og sund fornuft) også køre med det lange lys, med mindre at nærmeste forankørende er indenfor 300 m (loven siger 100 m men lygter idag er så gode at 200 – 300 er mere korrekt og hensynsfuldt). Man skal faktisk ikke blænde ned for modkørende, og som min kørerlærer sagde (jeg tog kørekort for lidt over et år siden, selvom jeg har passeret de 35 år), "hvis dem på den anden side ellers kan finde ud af at holde øjnene på deres egen side, er det ikke noget problem".

Vi kan så kontatere, at der er RIGTIG mange danskere der ikke har lært at holde øjnene på egen side, for det var da helt ekstremt så der blev blinket af os. Det var mindst 35% modkørende der blinkede, mange lastbiler, som oven i købet tænder lys over førerhuset – DET er generende, og mange som generede/blændede forankørende i egen side ved at blinke som gale selvom de lå indenfor 100 meter af en forankørende. Rigtig morsom var den lastbilchauffør, som kørte med tågelygter selvom det ikke var tåget og satte fuld blus på bilen – hvem er det lige der lavede noget ulovligt der???

Nu skal man jo ikke være dum bare fordi man har retten på sin side, så selvfølgelig blænder vi ned når vejen drejer og man kan se at man lyser lige ind i ansigtet på en på den anden side (det skal man i øvrigt også, ligesom man skal blænde ned på landevejen), men når der er bred midterrabat, autoværn og måske endda bevoksning, eller vejen er snorlige eller svinger mod venstre, ja så er der altså ingen grund til at køre uforsvarligt, hvilket man gør når man kører hurtigt uden det lange lys, og der er ikke mange motorveje udenfor byerne der er oplyste af gadebelysning.

Loven siger i øvrigt også, at man skal køre under 80 km/t hvis man kun har nærlys tændt, men færdselsstyrelsen tilføjer at der på motorveje ofte vil være mulighed for at udnytte andres lys og/eller gadebelysning, således at man må og kan køre hurtigere på forsvarlig vis.

Medlemmer af FDM kan gå ind og søge på tidligere artikler med søgeordet fjernlys, og vil så finde en artikel der hedder "Fjernlys på Mortorvejen" (nr. 3 – 1999) som lige netop understreger ovenstående, og indtil nogen dokumenterer for mig, at vi har uret, vil vi blive ved med at gøre som vi har lært og vænnet os til, og så kan i blinke lige så tosset af os i vil.

Min fætter skal flytte

søndag, 17. februar 2008

Min fætter skal flytte til USA, men har lige investeret i en andelslejlighed og renoveret den for mange penge… Det er jo lidt surt show og spildt arbejde, men til gengæld er der en fed lejlighed til salg på Frederiksberg.

Desværre har vores økonomi ikke luft til at vi kan investere, og vi har også allerede et dejligt hus som vi ikke vil flytte fra, men hvis andre er interesserede, så kig her http://mariendalsvej.googlepages.com/home

Juhuu! Sommerferien planlægges.

onsdag, 13. februar 2008

Wow, når heldet tilsmiler os, så slår det godt igennem :-)

Min mand og jeg arbejder i samme firma, og i år har vi begge vundet i feriehus lotteriet. Det betyder at vi nu har en uge på Bornholm ved Dueodde, en uge hjemme eller hvad vi nu finder på, og så en uge i Prag, Tjekkiet, i et hus 10 km fra centrum og egen pool. FEDT!

Men, så kommer bagsiden af medaljen. I en lille pause på arbejdet finder min mand nogle bøger om Prag og Bornholm som han liige måtte bestille. Okay… (lidt opgivende)

Vel hjemme om aftenen begynder “planlægnings helvedet”. Min mand har allerede fundet på at vi skal overnatte to nætter i Berlin på vejen ned til Prag – YES, den er vi med på. Så kan vi se lidt af Berlin og se zoologisk have, som vi flere gange har snakket om. Hotel findes, hotel bookes… og så kan vi også… og … og … Ja, der er masser af ting vi gerne vil se, men ikke så lang tid. Der laves en folder med links på computeren, så kan vi sortere dem på lokationer senere og også finde ud af hvad der skal sorteres fra. Okaayyy (mere opgivende).

Se, dette er den samme mand som brokker sig over at jeg laver f.eks. pakkelister én til to uger før ferien (så er det nemmere at overskue evt. indkøb og tøjvask så det hele er klart) og mener at jeg har organiseringsvandvid… Jeg får godt nok lidt pip af al den planlægning så lang tid før, og kan mentalt ikke se meget længere end vinterferien lige nu.