Arkiv for marts 2008

Hvor er logikken?

søndag, 16. marts 2008

Ekstra Bladet bringer idag en historie om Øresundssfærgen som ramte en mole i Helsingør i tæt tåge.

Ærgerligt med sådan et uheld, hvor både mole og færge tog skade, men heldigvis ingen mennesker, men det jeg ikke forstår en brik af er  flg. afslutning på historien:

"Mercandia VIII kunne imidlertid ikke fortsætte sejladsen og lægge til i lejet i Helsingør, og vendte derfor om og sejlede tilbage til Helsingborg."

Øhh, hvis den ikke kunne fortsætte sejladsen, er det så fornuftigt at vende om og sejle tibage igen?

Dyremishandling?

fredag, 14. marts 2008

I BT (netudgaven) idag kan vi læse om de stakkels babylam som kun tre dage gamle slagtes og pelses for at modeindustrien kan få deres bløde, lækre skind.

Artiklen fortæller om landmænd i Namibia, som på denne måde tjener lidt ekstra, mens Humane Society kalder det uetisk at slå de små lam ihjel.

Hvad er der uetisk ved at en landmand avler på sit får, slagter det lille lam inden det sulter fordi han ikke har fodder nok, tjener på skindet og har et får som kan forsyne familien med mælk? Historien melder desværre ikke noget om hvad der sker med kødet, men jeg håber da at det også udnyttes på en eller anden måde, for spædelam smager altså godt. Jeg har fået det i Spanien, og det var noget af det lækreste, møre kød jeg nogensinde har fået.

Er det synd for lammet at det ikke får lov at blive til et voksent får? Også selvom det ville betyde at det altid ville sulte fordi der ikke er nok fodder eller græs?

Mens vi er ved det med dyremishandlingen, hvorfor er det mere synd at en kalv slagtes end hvis det var en ko? Eller hvorfor må man i DK ikke slagte spædekalve og spædegrise? Hvis  dyret er opdrættet for at blive slagtet, ville det så ikke være bedre at det skulle leve kortest muligt, når det oftest foregår under mere eller mindre kritisable og bestemt ikke naturlige forhold?

Og så kan jeg i øvrigt ikke se noget galt i, at gå med fodtøj af læder eller andre produkter lavet af skindet fra de dyr som alligevel slagtes/jages for at blive spist, og hvor man derved udnytter endnu mere af dyret på en fornuftig måde.

Derimod vil jeg meget gerne have en liste over produkter lavet af uld fra får i Australien som har været ofre for mulesing så jeg kan undgå disse, for det er dyremishandling og forbasket svineri!

Utålmodige bilister

lørdag, 1. marts 2008

Sikke utålmodige nogle er… med fare for dem selv og andre.

Lad mig komme med et glimrende eksempel fra en køretur tidligere på ugen. Jeg holder ved en sidevej og skal dreje ud til højre. For at komme ud på vejen skal jeg krydse både fodgængerfelt og cykelsti og har derfor selvfølgelig ubetinget vigepligt. Bilerne fra venstre holder tilbage for rødt længere henne ad vejen, men jeg holder tilbage for en cyklist fra ventre og fodgænger fra højre. Der kom en bil hurtigt op bag mig, og straks trykker han på hornet. Ja, ja, tænker jeg, skal jeg køre fodgængeren eller cyklisten ned? Jeg holder naturligvis tilbage for begge, men kunne godt se at ham bagved var af den klare opfattelse at jeg enten sagtens kunne nå ud, eller at de to bløde trafikanter skulle holde tilbage for mig (os).

Da jeg kører ud på vejen som er to-sporet lægger jeg mig selvfølgelig i inderste spor, men ham bag mig mosler ud i yderste, overhaler mens han giver mig fingeren og tilsyneladende råber mod mig, og har så lidt opmærsomhed på vejen at han er MEGET tæt på at ramme en anden der holder for rødt i næste lyskryds – han må lave en nødopbremsning med hvinende bremser for at undgå dette…. Fjols!

Endnu morsommere bliver det set fra min side, da han ikke kan finde ud af at accelerere efter der bliver grønt og jeg faktisk ender med at komme pænt foran i min lille “kone-bil”, mens hans fuldstændig “Brian” stylede bil havner låst inde mellem et par varevogne. He-he, jeg så ham ikke mere den dag. :-)

Idag oplever jeg så endnu et klassisk eksempel, hvor en bilist kommer fra en sidevej fra højre, skal 5 meter hen ad den vej jeg kommer på og skal så til venstre ind ad en anden sidevej.

Jeg kører godt nok ikke særligt hurtigt (er i byzone) men der er ikke nogen bag mig. Alligevel vælger denne bilist at skulle ud foran mig, så jeg må bremse rimeligt hårdt ned for at holde tilbage mens han venter på at de modkørende er væk så han kan komme over til sin sidevej. Om han føler sig presset af at jeg kommer lidt tæt på ved jeg ikke, men han bruger et hul som er lidt tvivlsomt (igen er der ingen bag de to blilister som nærmest kører ved siden af hinanden på den to-sporede vej) og gasser så voldsomt op at han laver hjulspin og kommer i slinger… Det er jo heller ikke ligefremt befordrende for at komme hurtigt frem.

Jeg kan kun ryste på hovedet af denne opførsel og opfordre til at tage den med ro. Vi skal nok nå det hele alligevel, kør evt. hjemmefra fem minutter før, eller indse, at hasarderet og utålmodig/egoistisk kørsel kun øger risikoen for en ulykke, og så er der ingen af os der når frem til tiden.

En stylet bil er i mine øjne flottere hvis føreren kører ordentligt og med stil. Hvis der køres aggressivt eller som om man ejer hele vejen og med høj bas fra højtalerne er det en “Brian” – en der tror at han er skide smart og sej, men egentlig er han bare en stakkel som bruger sin bil som penisforlænger.

(Undskyld til alle dem der hedder Brian og som er fornuftige og velfungerende mennesker).