Arkiv for juli 2011

Maria 1999 – 2011 – del 3 af historien om Maria

tirsdag, 26. juli 2011

Idag har vi aflivet gamle Maria. Hun havde det ikke godt længere, gik og tabte sig og havde utroligt let til diarre. Desværre betød diarreen at hun var begyndt oftere og oftere at skide rundt i huset fordi hun ikke helt kunne nå på bakken. Nogen gange virkede det også som om at hun satte sig foran mig og sked for at jeg skulle se at hun ikke havde det godt. Det var blevet så tydeligt for os alle tre og også for Thomas’ kæreste så beslutnignen var egentlig taget for et par uger siden, det var bare enormt svært at effektuere, selvom hun kunne frustrere os med sit svineri og også havde gjort det i vores seng et par gange.

Hun var ellers blevet mere selskabelig. Hun lagde sig stadig ofte på min hofte, eller hvis det var koldt, så skulle hun ind under dynen og putte sig ind til mig – og det gjorde hun oftere og oftere, både i sengen og i sofaen (dyne eller tæppe gør ingen forskel, bare man kan putte) og hun markerede gerne at der manglede noget når vi sad i sofaen hvis jeg ikke havde en dyne eller et tæppe, idet hun så prøvede at grave sig ind under mine ben. Om det var varme eller tryghed det gik ud på ved jeg ikke helt, men det blev næsten en daglig vane.

Hun var også begyndt at bruge hele huset igen, ikke kun ovenpå, og hun var også begyndt at gå meget mere ud igen og gå længere væk fra huset. Måske hun faktisk har været syg længe men det bare har været svært for os at se og vurdere, netop fordi hun havde fået disse nye vaner også, som har tydet på større trivsel? Det finder vi aldrig ud af.

Maria hviler nu ude i haven som de andre, dog ikke i hækken for der kunne vi ikke længere finde plads til at grave, så hun ligger på den anden side af buskene og ind mod naboens plankeværk.