24/07/2009 – Fredag

Idag stod vi tidligt op og kørte efter en lidt hurtig start på dagen afsted mod Ålborg Zoo. Pointen var at vi gerne ville være der fra morgenstunden – næsten åbningstid og til efter frokost, da regnen skulle komme om eftermiddagen. Det lykkedes. vi var der kvart over 9 (de åbnede kl. 9), der var ikke så mange andre der var morgenduelige, og selv nogle af dyrene var ikke helt vågne. Det blev de dog hurtigt, og da vi havde været næsten det hele igennem, spiste vi frokost inden alle andre fik samme idé og gik så det sidste igennem, inden vi på tilbagevejen mod udgangen gik gennem det første vi havde set for at se om de dyr også var stået op. Det var de, og det var vældig godt timet, for lige før vi nåede Zoo-shoppen, hvor Thomas selvfølgelig skulle have en nøglering til sin samling kom de første dråber og de første tordenskrald. Vi nåede til bilen i gennem store dråber, men med langt imellem dem.

Indtrykket af Ålborg Zoo sammenlignet med Københavns er umiddelbart, at haven er lidt mindre, der er færre dyr, både af arter og antal i hver gruppe (måske undtaget de røde pandaer – har aldrig set 4 sammen før) men de fleste dyr har bedre forhold. Håber at Københavns Zoo fortsætter deres gode takter i den retning, og at Ålborg får endnu flere måder at aktivere deres dye, for Ålborg og Danmark kan bestemt være stolte ud fra hvad vi har set idag.

Efter Zoo lørte vi mod Blokhus da vi gerne ville se vesterhavet lidt mere og håbede at det ville klare lidt op, da det iflg. vejrudsigten blot skulle være byger, men ak, vi røg ind i en tordencelle med masser af skybrud, og vi kørte slet ikke ned til standen i Blokhus – vi vendte om inden, lige før en mega vandpyt. Så kørte vi ad landevejen op gennem Løkken, og via Hjørring, Hirtshals og Tversted tilbage til Skagen. Her stod den så på kaffe og blåbærtærte mens vi så afslutningen af dagens etappe i Touren. Efter et spil Skip-Bo kørte vi ned til havnen og spiste hos Havfruens fiskehus (ja ja, vi havnede hos den samme igen, for der var ledigt bord) og bestilte alle tre en skaldyrsplatte – mmm. friske muslinger, jomfruhummere, rejer, krebs og indbagte rejer, sammen med lidt groft flûte. Det smagte skønt!

Tilbage til sommerhuset, afslapning, pakke og tidligt i seng, vi skal jo desværre hjem i morgen :-(

Skriv en kommentar