Maria 1999 – ??? del 2

Sidst sluttede jeg med at Maria havde fået to kuld killinger med kort mellemrum, og at vi havde fået p-piller til hende, og vi springer så ca. et år frem i tiden, nemlig 29. marts 2003, hvor vi igen blev “bedsteforældre til et kuld killinger. Det var bestemt ikke meningen, men hun snød os.

Jeg havde bestilt tid hos dyrlægen da p-pillerne var ved at slippe op, for nu var det på tide at få steriliseret hende. Men hun var åbenbart af en anden mening, for et par dage før vi skulle afsted med hende kunne jeg se og mærke at hun da vist var gravid igen. Altså måtte hun have snydt mig med de sidste piller, for hun havde fået dem meget punktligt, men med flere og flere protester fra hendes side. Nå, men der var ikke andet at gøre, end at tage imod endnu et kuld killinger, og disse kom som sagt den 29. marts 2003 – jeg kunne således ringe om aftenen til min søster og ønske hende tillykke med fødselsdagen og drillede hende samtidigt med at hun var blevet “moster” igen – til fire små pelskugler.

Fødslen gik også denne gang fint. Maria gjorde mig opmærksom på at noget var i gærde en lørdag formiddag, så jeg lagde mig på sengen (fødekassen var denne gang i soveværelset – efter at Maria tydeligt havde markeret at alle andre steder var uacceptable) og læste i en bog mens jeg hold øje med hende, og først på eftermiddagen var det overstået og mor og børn havde det fint og roligt. Jeg benyttede en lille pause Maria tog mens hun gik på bakken og ud og spise og drikke lidt, til lige at lægge et tørt håndklæde og tørre aviser ind i kassen, så det våde kom væk.

Dette kuld killinger bestod af 3 hanner og 1 hun, Chip, Chap, Hvidpote og Tøsen, og da de var gamle nok (ca. 16 uger) blev de hentet to og to af nogle af min mands arbejdskollegaer – hvilket også betyder at vi jævnligt får historier om, hvordan det går med dem. Dejligt at høre at de har det godt, og at vide at de er kommet til gode hjem, og at de har stor glæde af hinanden ;-)

Da dette kuld killinger lige var begyndt at supplere deres mælk med rigtig kattemad, var Maria klar til at parre sig igen – og med to kønsmodne og ikke kastrerede hanner fra første kuld i huset, hjalp det ikke meget at holde hende inde. Min mand var hjemme et par dage, og oplevede incest under sofaen, så jeg måtte skynde mig og ringe til dyrlægen og få tid til en sterilisation og to gange kastration (lad os bare klare det hele på én gang), så den sag blev ordnet – ikke flere killinger! Til dyrlægens store ros skal det nævnes, at da jeg fortalte at hun havde diende killinger hjemme, ville de gøre deres yderste for ikke at ødelægge mælkegangene, og det lykkedes – 6 timer efter operationen lod vi killingerne die igen og det gik fint. De diede ligeså længe som de foregående kuld.

Maria blev en anelse neurotisk efter alle disse kuld killinger og sterilisationen. Det betyder, at idag går hun ikke så meget ud som før, hun “bor” mest ovenpå, og hun er meget sky overfor fremmede. Efter nogle år er det dog blevet bedre, men hun går kun ud når vejret er godt og hun véd at vinduet forbliver åbent, eller når hun er HELT sikker på at hun kan komme ind igen med det samme, hvis vi lukker dør eller vindue før hun er kommet ind, går hun nærmest i panik.

Maria er aldrig blevet større end en killing på ca. 7 mdr. og her på hendes “ældre” dage (hun er nu ca. 8 år) er hun begyndt at lege meget igen, så hun på mange måder også minder om en stor killing, og hendes store, runde og nysgerrige øjne bidrager til at man får dette indtryk. Folk spærrer øjnene op i forundring, når vi fortæller at hun er mor til de to hankatte – især Speedy som er et stort brød – faktisk er han dobbelt så stor som sin mor.

Selvom de to hankatte er større end hende, og hun får tæsk af dem med jævne mellemrum, kan hun stadig sætte dem på plads, f.eks. ved madskålene. Hvis det ikke passer hende at blive jaget væk, kommer der en pote lige i panden eller på næsen af dem, med en lyd der klart siger “gå væk”. Og her, og kun her, lytter de rent faktisk og lader mor spise færdig først, alle andre steder får hun tæsk hvis hun ikke forføjer sig når de kommer – især Speedy har denne holdning, Sebastian kan faktisk godt findes liggende i nærheden af sin mor, men så er det som regel ham der har ligget der først og hende der har sneget sig ind.

Maria har efter at Trine er blevet aflivet, fundet ud af, at man skal ligge og trone på mors hofte om aftenen når vi går i seng, og af og til skal man lige ned på mors bog og kæles inden man jages op på hoften igen. Der er kun et problem ved at ligge der, og det er at man falder ned lige når mor falder i søvn, for så lægger hun sig på ryggen… Hvis jeg er meget heldig, kan jeg lokke hende til at ligge under dynen og putte op ad min mave, men ikke som Trine gjorde, og ikke så længe ad gangen.

En af Marias største talenter er, at hun kan åbne døre, både dem der går indad og dem der åbner udad – hvilket kostede os en badeværelsesdør, da vi i frustration over at killingerne trampede rundt i hovedet på os natten før vi skulle til bryllup låste dem og Maria inde for at få fred, hvorefter den forpu…. dør gik i baglås og vi måtte få min bror til at sørge for at vi kunne komme i bad og til bryllup ved hjælp af en stiksav…

En anden ting Maria har lært, er at se, hvornår far er færdig med at spise. Hun sidder på en sol ved siden af ham og holder øje med, hvornår tallerkenen er tom OG bestillet lagt pænt til den ene side, og det er så tegn til at man skal op på skulderen og have en kæletur – fast tradition, næsten hver aften, og hvis far ikke er hjemme nogle dage i træk, er det meget forkert og det får vi andre så pænt afvide.

Skriv en kommentar