Dyremishandling?

I BT (netudgaven) idag kan vi læse om de stakkels babylam som kun tre dage gamle slagtes og pelses for at modeindustrien kan få deres bløde, lækre skind.

Artiklen fortæller om landmænd i Namibia, som på denne måde tjener lidt ekstra, mens Humane Society kalder det uetisk at slå de små lam ihjel.

Hvad er der uetisk ved at en landmand avler på sit får, slagter det lille lam inden det sulter fordi han ikke har fodder nok, tjener på skindet og har et får som kan forsyne familien med mælk? Historien melder desværre ikke noget om hvad der sker med kødet, men jeg håber da at det også udnyttes på en eller anden måde, for spædelam smager altså godt. Jeg har fået det i Spanien, og det var noget af det lækreste, møre kød jeg nogensinde har fået.

Er det synd for lammet at det ikke får lov at blive til et voksent får? Også selvom det ville betyde at det altid ville sulte fordi der ikke er nok fodder eller græs?

Mens vi er ved det med dyremishandlingen, hvorfor er det mere synd at en kalv slagtes end hvis det var en ko? Eller hvorfor må man i DK ikke slagte spædekalve og spædegrise? Hvis  dyret er opdrættet for at blive slagtet, ville det så ikke være bedre at det skulle leve kortest muligt, når det oftest foregår under mere eller mindre kritisable og bestemt ikke naturlige forhold?

Og så kan jeg i øvrigt ikke se noget galt i, at gå med fodtøj af læder eller andre produkter lavet af skindet fra de dyr som alligevel slagtes/jages for at blive spist, og hvor man derved udnytter endnu mere af dyret på en fornuftig måde.

Derimod vil jeg meget gerne have en liste over produkter lavet af uld fra får i Australien som har været ofre for mulesing så jeg kan undgå disse, for det er dyremishandling og forbasket svineri!

3 kommentarer til “Dyremishandling?”

 1. Vivi siger:

  Opdatering – efter dette indlæg blev formuleret, blev artiklen udviddet med at man visse steder også flår ufødte fostre ud af deres mors mave for skindets skyld – denne praksis går ud over, hvad jeg personligt synes er anstændigt, men jeg kan ikke helt forklare følelsen. Måske er det fordi det virker som større spild? Man får i hvert fald ikke mulighed for at få mæk fra moderdyret ved denne praksis.

 2. otimizaç?o de sites para mecanismos de busca siger:

  Google recommends each web page in your web site be inside 2
  clicks of the house web page, a sitemap allows this possibility.

 3. ??? ??? ?? siger:

  It’s enormous that you are getting thoughts from this post as well as from our argument made here.

Skriv en kommentar