19/7/2009 – Nordsøen Oceanarium

Idag var vi en tur i Nordsøen Oceanarium. Det forekom mig først somom indgangen var lidt pebret i prisen – 130 kr. pr voksen, og børn er voksne fra de er 12, dvs. min pode tæller også som voksen. Men ved nærmere eftertanke og efter sammenligning med prisen på Barcelona L’Aquarium som vi besøgte for et par år siden, virkede det mere ok. Og efter at have været derinde og oplevet det, virker det absolut som en rimelig pris. Sikke en oplevelse!

Jeg filmede lidt ved fodringen i det store anlæg. En dykker hopper i vandet og håndfodrer de to klumpfisk og ikke at glemme de to gamle havål, som er så gamle at de næsten er tandløse. Vi kunne ikke få plads på “trappen” foran det store anlæg, så vi gik ned i undervandsgangen istedet og så det derfra. Det tror jeg ikke umiddelbart var en dårlig ide, men selvfølgelig kunne vi så ikke se skærmene med billeder fra dykkerens undervandskamera og dermed havålene, men vi fik istedet nogle andre gode oplevelser på første parket.

Senere så vi sælerne og sælfodringen. Hvor er de bare søde de sæler, og også de tre unger, som var ca. tre uger gamle men allerede forbløffende store. Forklaringen er at de tager næsten 200 gram på om dagen, så de vokser godt. De har selvfølgelig også kun en sommer og et efterår til at blive store nok til at klare sig gennem en vinter i naturen.

Frokosten blev indtaget i oceanariets en cafe – ikke den ved sælerne, og vi valgte “Dagens fiskeplatte” til den nette sum af 109 kr. Den var også alle pengene værd! Der var en fiskefilet, et stykke paneret torsk, et par skiver af en fisketerrine, og rejer. Til det var der et par skiver rugbrød, en lille firkantet bolle af den italienske type og en stor salat, og selvfølgelig det nødvendige tilbehør – citronskiver, Thousand Island dressing, cremefraiche dressing og remoulade. Mums!

På vejen tilbage til sommerhuset smuttede vi lige en tur ind omkring Tversted, hvor en af mine kolleger har et dejligt sommerhus, og han havde inviteret os på en kop kaffe hvis vi var i nærheden – og det måtte vi jo sande at vi var, når man kører gennem Tversted for at komme fra Hirtshals – hvor Oceanariet ligger og til Skagen.

Hvis jeg kan hitte ud af det, kommer der et filmklip fra Oceanariet, fra fodringen i det store bassin i dette blogindlæg. Klippet er filmet med min mobiltelefon, så kvaliteten er ikke helt i top.

I mellemtiden kan man kigge på dette billede af en snegl uden hus – den lignede ikke en skovsnegl vi kender, det så ud söm om at det var en almindelig snegl der havde tabt huset – endda med en markerin ag hvor huset skulle have siddet. Er der nogen der kender den type snegl?

Snegl uden hus?

Snegl uden hus?

En kommentar til “19/7/2009 – Nordsøen Oceanarium”

  1. promopharma alteril siger:

    Very good info. Lucky me I ran across your site by chance (stumbleupon).

    I have saved it for later!